Tuinonderhoud Friesland

Uw tuin laten onderhouden? Miedema Hoveniers zorgt ervoor dat uw tuin een aangenaam rustpunt blijf. Dit kan zowel met periodiek tuinonderhoud of tuinonderhoud op afroep.

 U hebt een prachtige tuin. Dan is het fijn als u ervan kunt genieten zonder dat u constant geconfronteerd wordt met het onderhouden van uw tuin.

Het goed onderhouden van uw tuin is vaak een flinke klus die u naast uw werkzaamheden en hobby’s ook nog moet doen. 

Onkruid verwijderen wat telkens net zo hard weer lijkt terug te komen. Kale plekken en mos in uw gazon. Struiken en heggen die steeds worden moeten gesnoeid. Een tuinman is dan geen overbodige luxe. 

Hieronder leggen we uit welk tuinonderhoud u kunt uitbesteden.

gazon laten onderhouden

Onderhoudswerkzaamheden van de Hovenier

  • achterstallig onderhoud waar u niet aan toe komt
  • onkruidbeheersing (o.a. uit de borders, het gazon, tussen de bestrating)
  • het onderhouden van het gazon (o.a. gras maaien, verticuteren, bemesten, kanten steken)
  • het snoeien van bomen, heesters en struiken
  • schoonhouden van bestrating
  • winterklaar maken

Zoals u ziet is goed onderhouden van uw tuin een doorlopende taak. Daarom werken we vaak met periodiek onderhoud. Hierbij weet u exact wat de kosten zijn voor uw tuinonderhoud en ligt uw tuin er het hele jaar prachtig en netjes bij. 

We verzorgen de beplanting, het gras, de bomen en zorgen voor het snoeien van planten. Wilt u het onderhoud deels zelf doen dan is dat uiteraard geen probleem.

Uw gazon mooi groen en vrij van mos en onkruid houden? Gazon onderhoud is 1 van de expertises van Miedema Hoveniers Witmarsum. Uw gazon heeft het vaak zwaar te verduren. Het ligt de hele dag in de brandende zon of juist in de schaduw. Daarnaast moet uw gazon zichzelf voortdurend beschermen tegen bacteriën en schimmels. Krijgt uw gazon niet voldoende  voedingsstoffen? Dan krijgt u grote kale plekken tussen het gras. Ook voetballen of spelen op het gazon kan ervoor zorgen dat u last krijgt van kale plekken in het gazon.  Een ander bekend probleem is mos in uw gazon. Op plekken waar veel schaduw is kan gras vaak slecht groeien, mos is juist gek op dit soort plekken en zal snel uw gras verdringen. Maar ook te kort maaien van het gras kan mos vrij spel geven. Ook de zuurte van de grond speelt een rol bij de groei van mos in het gazon. Daarom kijken we goed naar uw gazon, de ligging en de bodem om tot het beste resultaat te komen, namelijk een mooi, onkruidvrij, strak en groen grasveld

Last van onkruid? Kies voor professioneel onkruid verwijderen tussen tegels en bestrating. Onkruidbestrijding in uw tuin kan een flinke klus zijn. Miedema hoveniers werkt met speciale (goedgekeurde) milieuvriendelijke onkruidbestrijdingsmiddelen. Dit kan met biologisch afbreekbare bestrijdingsmiddelen of op mechanische wijze. Heeft u geen zin om op knieën alle onkruiden tussen de tegels van uw mooie terras weg te schrapen? Dan huurt u ons hiervoor eenvoudig in, op afroep of op contractbasis. Ook voor zakelijke klanten kunnen wij de onkruidbeheersing uitvoeren. Uw tuin en terrein zijn tenslotte een visitekaartje voor uw bedrijf. Wij zorgen er graag voor dat uw tuin, terras, bedrijfstuin, of parkeerterrein er netjes en vrij van onkruid bij liggen.

Het snoeien van bomen, heesters en struiken is specialistenwerk. Van het bewerkelijke heg knippen tot het snoeien van grote bomen. We zien dat snoeien vaak fout gaat. Planten of bomen worden te kort  gesnoeid of in het verkeerde jaargetij. Ook kan het lastig zijn om een mooi model te behouden bij het snoeien. U kunt dit dan ook het beste overlaten aan een ervaren hovenier. Zo blijft uw tuin niet alleen mooi, u voorkomt ook dat uw planten gaan woekeren. Snoeien doet groeien is een bekend gezegde. En dat is ook zeker waar, indien dit op de juiste manier wordt gedaan. Door goed te snoeien creëren we ruimte voor de plant om te groeien en te bloeien. Hierdoor kan de plant zijn energie sturen naar waar wij het graag willen. Maar snoeien zorgt ook dat uw plant gezond blijft. Dode takken zijn namelijk extra vatbaar voor ziektes en schimmels. Is het knippen van de heg u te zwaar of te veel? Neem dan snel contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken.

Allround hoveniersbedrijf in Friesland

Miedema Hoveniers is een allround hoveniersbedrijf. U kunt bij ons terecht voor zowel particulier als zakelijk tuinonderhoud en tuinaanleg voor bijvoorbeeld bedrijfspanden, sportvelden en recreatieparken. 

De frequentie van het tuinonderhoud wordt bepaald in overleg met u, van een voorjaars-, vakantie- en/of najaarsbeurt tot wekelijks onderhoud van uw tuin of terrein.

Er zijn hierbij verschillende mogelijkheden voor de afname van tuinonderhoud.

tuin laten onderhouden door een hovenier.

- Tuinonderhoud op contractbasis

Hierbij stellen wij in overleg met u een contract op waarbij we vastleggen welk onderhoudswerkzaamheden aan uw tuin er moet gebeuren, in welke frequentie en op basis van een vaste prijs zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

- Tuinonderhoud op afroep

Het tuinonderhoud zal plaatsvinden als u contact met ons opneemt. Samen zullen we bespreken welke werkzaamheden gedaan moeten worden. De werkzaamheden zullen per keer verrekend worden op basis van de gewerkte uren.

- Tuinonderhoud op afspraak

Samen met u wordt er afgesproken hoe vaak wij langs komen. De werkzaamheden aan uw tuin zullen per afspraak besproken worden en per keer verrekend worden op basis van de gewerkte uren.

tuinman voor onderhoud aan uw tuin.

Tuinonderhoud prijzen

De kosten van een hovenier in Friesland liggen vaak tussen de €35 en 55 euro per uur. Wanneer u ons hoveniersbedrijf inhuurt kan dat al voor een uurtarief van slechts €40,50 per uur. Bij onderhoud van uw tuin op contractbasis spreken we met u een vaste, voordelige prijs af zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Graag maken wij met u een afspraak om te bespreken wat voor u de beste oplossing is. Dit doen we uiteraard geheel vrijblijvend. Op deze pagina vindt u meer over tuinaanleg of het renoveren van uw tuin.